Windowst használ? Nagy változás jön

A Windows 10 ezentúl másként csatlakoztatja le az USB-s adattárolókat. A meghajtókat könnyebb lesz eltávolítani, de a működésük lassabbá válik - írja a PC World.
Szabó Dániel, 2019. április 12. péntek, 06:40
Fotó: Getty Images

Miután nemrég a Microsoft változtatott és a Windows 10 többé nem kényszeríti rá a felhasználókra a nagy rendszerfrissítések mielőbbi telepítését, most újabb fejlesztés jön. Az operációs rendszer mostantól  másként csatlakoztatja le az USB-s és Thunderbolt csatlakozós adattárolókat - például külső merevlemezeket, pendrive-okat.

A változtatás lényege, hogy mostantól nincs szükség a biztonságos leválasztásra, mint korábban. Viszont a régi előny, hogy gyorsítótárba vette az adathordozón található fájlokat, mostanra elveszik, így az adatátvitel innentől kezdve több időbe telhet.

A Microsoft lehetővé teszi azonban, hogy mindenki visszaállítsa a régi leválasztási módot, ha szeretné. Erre a Lemezkezelőben, a megfelelő meghajtó Tulajdonságok menüjében van lehetőség. Ezután viszont újra használni kell majd a biztonságos eltávolítás opciót az adott meghajtónál - derül ki a szakportál cikkéből.

HOZZÁSZÓLÁSOK