A Xiaomi "End of Life" nevű lista olyan okostelefonokat tartalmaz, amelyek már nem kapnak szoftverfrissítéseket, beleértve a biztonsági frissítéseket is, nem érkezik rájuk új android és a Xiaomi saját felületének új verziója sem - olvasható a portálon.

Kép: gizchina.com

Itt új szereplő - a korábbiak mellett a - Redmi Go, Redmi Note 7 és Redmi Note 7 Pro.

A második lista olyan készülékekből áll, amelyekre már nem nyújtanak értékesítés utáni szolgáltatást, például javítást és alkatrészcserét, de a tulajdonosok továbbra is igényt tarthatnak a tesztelési, tisztítási és hibakeresési szolgáltatásokra. Ez a lista a kínai piacra vonatkozik.

Kép: gizchina.com

Új üzletet nyitottak

A cég nemrég megnyitott egy 1000 négyzetméteres, háromszintes üzletet Kínában, ahol a teljes termékvertikumuk megtalálható. A Xiaomiról tudni kell, hogy online márkaként indult, de fokozatosan kezdett terjeszkedni a kiskereskedelmi szegmensben. Az elmúlt években erős offline jelenlétet épített ki: jJelenleg több mint 10 000 Mi Store üzlete van Kínában.

A jövőben a Xiaomi azt tervezi, hogy Kína minden megyéjében nyit egy szervizközpontot.

A vállalat jelenleg a harmadik helyen áll a globális okostelefon-piacon, és próbálja meghódítani az Apple-t és a Samsungot.