Szalai Enikő több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a HR-menedzsment, a szervezet- és stratégiafejlesztés, valamint a coaching területén. Szakterülete a változásmenedzsment és a tehetségfejlesztés.

A szakember egy olyan dinamikus környezetbe érkezik, ahol nemrég a partnershop-hálózat megszüntetésével saját tulajdonúvá váltak a Yettel korábbi partnerüzletei. A csaknem 100 új üzlettel több száz munkatárs is érkezett, így a szakember egy immár közel kétezer fős vállalatot erősít.

Szalai Enikő pályafutását a Magyar Tudományos Akadémián nyelvész kutatóként kezdte, az üzleti világba tréner-tanácsadóként került, ahol szolgáltatói oldalról támogatott számos nagyvállalatot vezető- és szervezetfejlesztési, valamint keresés-kiválasztási projektekben. Majd 2012-2015 között a Canon Magyarország HR vezetőjeként dolgozott, 2015-től a cég egyik leányvállalatának globális Talent és Performance szakértői csapatát vezette Hollandiában, 2017-től a Canon londoni központjában a B2C üzletág stratégiai HR feladataiért felelt európai HR igazgatóként. Magyarországra 2020-ban tért vissza, az angol Just Eat és a hollandiai székhelyű Takeaway cégek összeolvadását támogatta. Később ugyanitt a Product & Technology funkció globális HR business partnere lett, és innen érkezett a Yettelhez.