Újabb funkcióval bővítette a Google a keresőjét. A cég ezúttal a zenészeknek kedveskedett egy aprósággal: mostantól lehetővé válik a gitárosoknak, hogy a kereső segítségével hangolják be a hangszerüket - írja a hvg.hu.

Az újdonság eléréséhez a Google tuner, vagy a Google hangoló kifejezéseket kell beírni a keresőbe – vagyis a funkció már a magyar felhasználók számára is elérhető. Ahhoz, hogy használni lehessen, engedélyezni kell, hogy a Google használhassa a laptop vagy a mobiltelefon mikrofonját.

A felület nagyjából ugyanúgy néz ki, mint bármelyik másik, a Play áruházban megtalálható gitárhangoló app. A mikrofonon keresztül a Google algoritmusa hallani fogja, ha megpendítjük a húrt, majd jelzi, hogy az adott húrt feszíteni vagy lazítani kell-e.

A The Verge azt írja, a hangoló pontossága nagyban függ attól, hogy milyen készüléket használ az ember. Egy felsőkategóriás laptop vagy mobil esetében a hangzás pontos lehet, ám egy alsó- vagy középkategóriás eszköz esetében már nem valószínű, hogy megfelelően lehet használni a szolgáltatást