Meghátrálásra késztették a Facebook alapító-vezérigazgatóját a cég azon dolgozói, akik online tüntetésbe kezdtek, miután a társaságot lényegében hidegen hagyta az a bejegyzés, amelyben az amerikai elnök fenyegetőzött, hogy tüzet nyit azokra, akik az amerikai (antirasszista) megmozdulások alatt fosztogatni kezdenek - vette át a nemzetközi sajtó hírét a hvg.hu.

Trump írása ellen egyedül a Twitter tett lépéseket. A tiltakozók úgy vélekedtek: ez annak bizonyítéka, hogy az amerikai elnökkel elnézőbb a vezetés, míg más politikusokat és a sima felhasználókat szigorúan büntetik. A történtek hatására ketten azonnali hatállyal felmondtak a cégnél.

Mark Zuckerberg egy új bejegyzésében arról értekezett, hogy a hasonló megjegyzésekkel kapcsolatos vállalati politikákat modernizálniuk kell. Ez igen komplex feladatnak látszik, de a cél érdekében (majdnem) bármire hajlandóak. A Facebook-főnök hét pontból álló ígéretének egyike a nagyobb átláthatóság, bizonyos társadalmi csoportok erősebb képviselete, illetve a politikai témájú posztok gondosabb ellenőrzése.

Zuckerberg belátja, hogy az oldalra felkerülő egyes tartalmaknál sokkal szigorúbb fellépésre van szükség, ami a közelgő amerikai elnökválasztás miatt egyébként is fontos. Az elkövetkező időszakban több alternatívát is megvizsgálnak, és ennek alapján módosíthatják a vállalat etikai szabályzatát. Zuckerberg nem zárkózik el attól, hogy az erőszakot dicsőítő posztokat valahogyan megjelöljék, függetlenül attól, ki írta azokat - írja a hvg.hu.