Meghátrált a Facebook nagyhatalmú vezére

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója meghátrált azok előtt a követelések előtt, amelyek szerint még az USA elnökének erőszakot sugalló megjegyzéseit sem hagyhatják az olvasókat figyelmeztető megjegyzés nélkül.
Komócsin Sándor, 2020. június 8. hétfő, 16:29
Fotó: AFP

Meghátrálásra késztették a Facebook alapító-vezérigazgatóját a cég azon dolgozói, akik online tüntetésbe kezdtek, miután a társaságot lényegében hidegen hagyta az a bejegyzés, amelyben az amerikai elnök fenyegetőzött, hogy tüzet nyit azokra, akik az amerikai (antirasszista) megmozdulások alatt fosztogatni kezdenek - vette át a nemzetközi sajtó hírét a hvg.hu.

Trump írása ellen egyedül a Twitter tett lépéseket. A tiltakozók úgy vélekedtek: ez annak bizonyítéka, hogy az amerikai elnökkel elnézőbb a vezetés, míg más politikusokat és a sima felhasználókat szigorúan büntetik. A történtek hatására ketten azonnali hatállyal felmondtak a cégnél.

Mark Zuckerberg egy új bejegyzésében arról értekezett, hogy a hasonló megjegyzésekkel kapcsolatos vállalati politikákat modernizálniuk kell. Ez igen komplex feladatnak látszik, de a cél érdekében (majdnem) bármire hajlandóak. A Facebook-főnök hét pontból álló ígéretének egyike a nagyobb átláthatóság, bizonyos társadalmi csoportok erősebb képviselete, illetve a politikai témájú posztok gondosabb ellenőrzése.

Zuckerberg belátja, hogy az oldalra felkerülő egyes tartalmaknál sokkal szigorúbb fellépésre van szükség, ami a közelgő amerikai elnökválasztás miatt egyébként is fontos. Az elkövetkező időszakban több alternatívát is megvizsgálnak, és ennek alapján módosíthatják a vállalat etikai szabályzatát. Zuckerberg nem zárkózik el attól, hogy az erőszakot dicsőítő posztokat valahogyan megjelöljék, függetlenül attól, ki írta azokat - írja a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.06.08 18:39

@Lehner.geza@gmail.com: Bla-bla-bl, ez a KAPITALIZMUS előnye, profit-profit "über alles"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Lehner.geza@gmail.com, 2020.06.08 18:08

Mikor a címet megláttam, már világos volt, hogy sunyiság és más nem írhatta, mint Komócsin elvtárs. A liberálterrorista posztok szokás szerint mind maradhatnak, mert azok nem sértik a Fa.book alapelveit. Ez már bőven háború, amiben az utcagyújtogatók finanszírozói úgy állítják be bűnbaknak Cukiberget, hogy közben mindig is nekik dolgozott. Terelés, hogy ne tűnjön fel, hogy ez az ő nagy tűzerejű fegyverük. Pedig evidens.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ballada, 2020.06.08 17:11

A brüsszeli vízfej is felkészülhet a pucolásra.
https://mandiner.hu/cikk/20200608_sztrajkolni_keszul_a_belga_rendorseg#commentanch9053873
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html