Ellentétesen zártak a tokiói tőzsdeindexek. A csökkenő Nikkei a visszaeső olajár nyomán gyengülő olajipari cégek után ment, míg az emelkedő TOPIX a fogyasztói hitelezéssel foglalkozó társaságokat követte, amelyek árfolyama arra a hírre emelkedett, hogy megemelik kamatmaximumukat. A Mitsui O.S.K. Lines Ltd. hajózási vállalat részvényára alámerült arra a hírre, hogy a cég egyik tankhajója kisebb léket kapott az Indiai-óceánon. Ez Japán történetének legnagyobb ilyen balesete. A Nikkei 0,26 százalékkal, 15 816,19 pontra esett, a TOPIX éppen ennyivel, 1605,12 pontra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!