1,30 alá esett az euró a dollárral szemben

December közepe óta nem látott mélypontra esett az euró pénteken a dollárral szemben, az 1,30-as lélektani határ elesése a romló globális hangulatnak köszönhető.
Beke Károly, 2013. január 4. péntek, 13:03
Fotó: Napi.hu

December 10-e óta először ismét 1,30 alá esett az euró a dollárral szemben péntek kora délutánra. Ez 0,3 százalékos gyengülést jelent csütörtökhöz képest, a hét elején tapasztalt 1,33 közeli árfolyamhoz képest azonban jóval nagyobb a gyengülés.

Az elmúlt hetek tartós euróesése eleinte azzal volt magyarázható, hogy sikerült megállapodni az Egyesült Államokban a költségvetési szakadék elkerüléséről, majd a csütörtök esti Fed-jegyzőkönyv miatt elromlott globális befektetői hangulat hajtotta a dollárt. Az amerikai jegybank decemberi ülésének dokumentumából a piac azt olvasta ki, hogy akár már 2013-ban véget érhet a harmadik kötvényvásárlási program, a döntéshozók már a múlt hónapban megosztottak voltak a további lépéseket illetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK