Még nem hivatalos értesülések szerint megállapodás született az OPEC-tagállamok között az olajtermelés csökkentéséről. Részben ennek - illetve kedvező amerikai makroadatok - hatására erősödni kezdett a dollár a délutáni órákban. A zöldhasú az euróval szemben délután egészen 1,0553-ig erősödött, este pedig 1,0594 dolláron jegyezték a közös európai devizát.

A forint a dollárral szemben a Portforlio.hu szerint 15 éves szintre gyengült, amint 296 forint fölé ment a devizapár kurzusa. Közép-európai idő szerint este háromnegyed 7 körül a zöldhasú jegyzése 295,13 forintnál járt.

Az euróval szemben a magyar pénz a délutáni órákban 313 forint fölé gyengült, estére 312,72 forintig jött vissza a jegyzés.

A svájci frank/forint kurzusa 287,63 és 290,63 forintos sávban mozgott napközben, este az alpesi devizáért 289,94 forintot kellett adni.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!