17 bázisponttal csökkent az MNB-kötvények hozama

A háromhónapos futamidejű MNB-kötvények mai aukcióján az egy héttel korábbinál 17 bázisponttal kisebb, 10,09 százalékos átlaghozam alakult ki, ami a pénteki másodlagos állampapírpiaci benchmarkot 8 bázisponttal múlja felül. A jegybank által felkínált 40 milliárd forintnyi kötvényre 50,9 milliárdnyi ajánlat érkezett, az elfogadott hozamok 10,03-10,13 százalék között szóródtak.
Ádám Viktor, 2001. november 19. hétfő, 12:44
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK