239-nél járt a frank - meglepően jól tartja magát a forint

Visszatért 270 alá az euró forintjegyzése, ami az amerikai és európai adóssághelyzet fényében - a régión belüli alulteljesítés dacára - jó eredménynek mondható.
, 2011. július 29. péntek, 17:01
Fotó: Napi.hu

A piac ugyan nem nyugodott meg, mégis visszatért 270 forint alá az euró jegyzése délután - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a hazai deviza így is alulteljesített némileg a régiós fizetőeszközökhöz képest, a zlotyhoz 0,5, a cseh koronához viszonyítva pedig 0,25 százalékkal gyengült.

Kora délután - a súlyos csalódást okozó amerikai GDP-adatsor nyomán - új csúcson, 239 forint közelében tetőzött a svájci frank jegyzése, ám háromnegyed öt tájban ennél lejjebb, 238,15-ön állt az árfolyam. Ugyanekkor a dollár 188 forint alatt forgott - miután az EUR/USD 1,44 közeléből 1,4350-re szelídült -, az euró pedig 269,70-nél járt.

A tengerentúli adatok nyomán felerősödtek a W-alakú recessziótól való félelmek, és az is kérdésessé vált, hogy ezek a fejlemények mennyiben rajzolják át a Fed elnökének a QE3-ról alkotott véleményét - fogalmazott a szakember, aki szerint sokán már az eddigi monetáris élénkítőprogramok hatását is megkérdőjelezik.

Ahhoz képest - emelte ki Ruzsonyi -, hogy a helyzet továbbra is súlyos, mind az USA-ban, mind az EU-ban (lásd a spanyol kilátásrontást), a forint igen masszívan tartja magát. Épp ezért félő, hogy akár jelentősebb esésbe is válthat a hazai deviza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bankelemzo, 2011.07.31 15:18

A jelenlegi pénzkartell(Közponzi Bank) a levegőből állít elő pénzt, ezt rendelkezésre bocsájtja az egyes országok
jegybakjainak hitelként. A jegybankok pedig a kereskedelmi bankoknak adnak hitelt, amik majd a lakosságnak.
Mivel az előállított levegőpénz mögött semmi fedezet nincs, az inflációt gerjeszt. Azért, hogy ne legyen hiperinfláció
kamatot kell fizetni, hiszen a pénzt ki kell vonni a gazdaságból (kereslet csökken) A csökkenő kereslet csökkenő beruházásssal jár.
Munkanélküliség emelkedéssel. A lakosságnak és mindenkinek újbóli hitelre van szüksége és így tovább...
Éveken keresztül ez a kamat folyamatosan fizetésre kerül a hitellel együtt. A rendszer igazi nyertese a Központi bank (jegybankok bankja), mert a
'légpénzből' kamatokon keresztül tényleges értékkel(munkaértékkel) rendelkező pénzt állít elő.
Mindezt úgy teszi, hogy az önálló országok jegybakjait arra kötelezi, hogy a pénzkibocsátás csak a központi bank végezheti.

A jelenlegi bankrendszert tehát felkellene számolni! A kamatot elkell törölni!
Bár demokráciának nevezik a rendszert, de valójában feudalista rendszer működik a színfalak mögött, amit a bankrendszer központi csúcsragadozói irányítanak.
Egy szűk körnek a zsebét, (Központi Bank) vezetőinek zsebét tömjük. Ők irányítják a jegybankok vezetőit, a médiát, a hitelminősítő cégeket és befolyásolnak mindenkit.
Megtehetik, hiszen ők mindennel rendelkeznek.

Öszefoglalva a bankárok mások munkájának az eredményeit elveszik: milliókat, milliárdokat keresnek a semmiből, mindezt demokráciába bújtatott módon teszik.
A rendszer szánalmas ám a bankárok szempontjukból jól felépített.

Ha változatni szeretnéd Központi bankon belül, akkor félreállítanak ürüggyel (lásd: Dominik S.).
Ha országos szinten ki akarsz bújni a Közpoti Bank hatalma alól, akkor terrorizmussal vádolnak és háborút indítanak, hogy az ország vezetőit etávolítsák (Líbia).

Ilyen világban élünk!

Rá kell jönni, hogy egy Új rendszert kell felépíteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.07.31 13:51

@comag79:
Azért azt jó ha tudod, hogy a svájci frank erősödése egy klasszikus nagy lufifújás ami néhány éven belül kidurran és akkor meg fordítva fog mozogni az árfolyam.. Gazdaságilag reális (fundamentálisan megalapozott ) EUR/CHF árfolyam az olyan 1,4 táján reális az árfolyam trendeket grafikonokat figyelve meg az 1 felé robog az árfolyam és a franerősödő trend még 1-2 évet is eltarthat...

Szóval ha van egy 30 éves hiteled amiből egy pár évet már letörlesztettél akkor majd visszanézve azt látod hogy pl 1-2 évig 260-290 volt a frank ami aztán visszament 180 környékére... szóval ennek nagyobb realitása van mintha azt mondod, hogy fölmegy a frank 240 ről még 300 ra majd onnan még megy tovább ki tudja meddig, és mondjuk 280 lesz az átlag árfolyamod a 30 évre vetitve ...

szóval csak a végén tudod meg, hogy megérte e vagy sem,, az alapján, hogy van meg jön néhány igen pocsék év abból még nem következik az, hogy rosszul jártál vele pl. egy akkori forinthitelhez képest !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

comag79, 2011.07.31 13:10

Akkor mit csinálnak a bankok,ha a svájci frank további erősödése az ellehetelenülésbe,kilátástalan helyzetbe sodorják a magyar lakosság tízezreit?
Magam is azt fontolgatom hogy inkább nem fizetem! Vigye a bank a házat,de emiatt nem hagyom a családom éhezni! Gó vissza haza a szülőkhöz!
A banknak meg lesz háza! És még nagyon sok háza,ha ez így megy tovább!
Alakulhatnak ingatlan kereskedéssé! Ha lessz még valakinek pénze aki megveszi!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jaegtoer, 2011.07.30 23:01

ja. a forint jól tartja magát, csak az adósok vannak csődbe-halálba rogyva. na, csak így tovább...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csabymihaly, 2011.07.30 17:15

Járay kezdte Simor folytatta , bedőltünk a gagyinak "a hétszázát" , most levetkőztetik az országot kiszolgálják megbízóikat ,esetleg ha mégis lenne veszteségük az állam konszolidálni fogja őket.Cinikusan vihognak banki körökben , mondják 290 Ft körül áll be az árfolyam. Esetleg ha elmerülünk , ők haza mennek , Irány IZRAEL .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html