297 körül az euró

A keddi kereskedésben - a régiós devizáktól eltérõen - újra látványos gyengülést mutatott a forint a fõbb devizákkal szemben és ma csak átmeneti erősödésre volt képes.
portfolio.hu, 2013. november 6. szerda, 17:07
Fotó: Napi.hu

Késő délután ugyanis újra 297 körül járt az euró jegyzése a bankközi piacon. Délután elterjedt a piacon, hogy az Európai Központi Bank (ECB) holnap (még) nem vág kamatot, ami erősítette kicsit az eurót a főbb devizákkal, illetve a forinttal szemben. A jelek szerint a forintpiacra Varga Mihálynak a devizahitelezés és a dollárkötvény-kibocsátás témájában délelőtt elmondott szavai sem váltottak ki érdemi reakciókat.

A napközbeni óvatos forinterősödés után késő délután újra gyengülés látszott, amelyet az is kiválthatott, hogy lefordultak lokális csúcsaikról a vezető részvényindexek, illetve az a piaci értesülés terjedt el, hogy az ECB a holnapi kamatdöntő ülésen (még) nem vágja az alapkamatot. Ezt egyébként a konszenzus szerint nem is holnap lépné meg a jegybank, hanem a decemberi ülésen, amikor a friss makroprognózisokkal "megtámogatva" tudna enyhíteni a monetáris kondíciókon, ha annak majd szükségét látja. Az értesülésre mindenesetre mérsékelt euróerősödés mutatkozott a fő devizák mellett a forinttal szemben is 296,5-ről 297-ig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK