Kedd délután óta csaknem folyamatosan a lélektanilag kiemelten fontos 1,25-ös szint alatt ingadozik az legfontosabb devizakereszt, az euró/dollár, ez azonban csak szerda reggel kezdte gyengíteni a forintot is. A nemzetközi piaci hangulat ismét fokozottan borongós fõként a spanyol bankrendszer és az állam helyzete miatt. Ma az ezek kapcsán érkezõ híreken kívül egy fontosabb amerikai makroadatra lesz érdemes figyelni.

Az elmúlt 12 órában látott szokatlan forintstabilitás után az utóbbi fél órában intenzív forintgyengülést látunk, miközben külföldön tovább romlik a külpiaci befektetõi hangulat. Az euró jegyzések 297,5 körülrõl 299,5 közelébe ugrottak. A dollár tovább szárnyalt az euróval szemben (1,2450 alatt járunk), így a dollár/forint jegyzések 240 fölé, a frank/forint jegyzések 249-ig ugrottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!