A nemzetközi piacokon nincs nagyon jó hangulat - részben a csütörtökön kijött amerikai makroadatok miatt - mondta Ruzonyi Ákos, a Commerzban devizapiaci üzletkötője. Az euró/forint árfolyama részben emiatt, részben a hosszú hétvége előtti pozíciózárások miatt ugrott  a 300,80-as szintig kis likviditású kereskedelemben - tette hozzá. A régióban jelenleg a forint lóg ki a sorból - a legyel zloty, román lej és a cseh korona is nagyjából változatlan szinten van az euróval szemben.

Dél körül az eurót 300,30, a dollárt 225, a svájci frankot 242,90 forinton jegyezték 1,3338 dolláros euróárfolyam mellett.

Pénteken piacmozgató makroadat lehet a délután négy óra előtt megjelenő Michigan bizalmi index augusztusi előzetes adata.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!