300 forintos euró? Íme, a következmények!

Enyhítette a magyar gazdaság árfolyam-érzékenységét a devizaalapú adósságok arányának csökkenése a teljes adósságállományon belül, ám a háztartások és a vállalati szektor devizaadósság-kitettsége térségi összehasonlításban még mindig magas, ezért a forint esetleges további gyengülése már aggályos lehet - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
MTI, 2013. február 11. hétfő, 11:59
Fotó: Napi.hu

Az HSBC - a mérlegfőösszeg alapján legnagyobb brit pénzügyi szolgáltató csoport - londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetők számára összeállított átfogó elemzésükben annak a véleményüknek adtak hangot, hogy ha a forint tartósan a 300 forint/euró szint fölé gyengülne, annak már káros következményei lennének a magyar gazdaságra, mivel megakasztaná az államadósság-ráta csökkenésének folyamatát, növelné a háztartási és a vállalati szektor adósságszolgálati költségeit, és végső soron kockára tenné a pénzügyi stabilitást.

Az HSBC londoni elemzőinek megítélése szerint Magyarország számára a 280-290 forint/eurós árfolyamsáv jelenti a "komfortzónát".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

menya71, 2013.02.11 15:55

Melyik Angliai bank mosott pénz?És onnan osztják az észt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html