A forint jegyzése 10 óra körül a pénteki 301,28-as szintről 302 forint fölé gyengült, a kurzus 302,59-ig szaladt, ahonnan  302,23-ig korrigált vissza.

A dollárral szemben a pénteki 221,79 forint után 222,62 forintnál járt a jegyzés, míg a svájci frankért 245,55 forintot kértek a pénteki 244,67 forint után.

Ezzel szemben az euró/dollár jegyzése a pénteki szintek közelében mozgott, az eurót 1,3579 dolláron jegyezték.

Hétfő délelőtt megjelent a magyar beszerzési menedzser index, amelynek az 52,6 potos értéke jobb lett a várakozásoknál, de a magyar BMI nem tükrözi a reálgazdasági folyamatokat, ezért a piac számára ez az adat csak mérsékelt jelentősségel bír.

Kerékgyártó Imre, a Commerzbank treasury sales munkatársa ugyanakkor a Napi.hu kérdésére úgy vélekedett, hogy nincs fundamentális oka a magyar deviza gyengülésének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!