A forint jelentősebb gyengülést mutat a főbb devizákkal szemben, a régióban pedig alulteljesítő. Piaci információk szerint a magyar deviza gyengélkedésében a magyar kamatvágás mellett a török líra gyengülésének is szerepe van - utóbbi ugyanis történelmi mélyponton jár a dollárral szemben, amelyet belpolitikai események, illetve a magas inflációval indokolnak elemzők. Emellett még átrendeződés is folyik a lengyel zloty/forint devizapárnál.

Háromnegyed 11 körül az eurót 303,10, a dollárt 223,90, a svájci frankot 245,25 forinton jegyezték, 1,3535 dolláros euróárfolyam mellett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!