Az eurót a kora reggeli 305,61 forint után 304,66 forinton jegyezték este hét órakor. A dollár jegyzése 261,50 forintról 259,12 forintra, a svájci franké 269,51 forintról 267,54 forintra csökkent - írta az MTI.

A svájci frankkal szemben pénteken elért árfolyam a forint idei legerősebb jegyzése.

A svájci frankkal szemben a forint a hét eleje óta több mint három százalékkal, az év eleje óta pedig közel hét és fél százalékkal erősödött. Az áprilisban 294 forintos svájcifrank-jegyzés közelében elért idei leggyengébb árfolyamához képest pedig kilenc százalékkal erősödött.

A svájci frank árfolyama kezdi megközelíteni a 2015 január 15 előtti szintet, amikor a svájci jegybank eltörölte a frank euróval szemben védett árfolyamküszöbét. A svájci frank árfolyama akkor pár perc alatt 265 forintról 310 forintra szökött fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!