306 forint felett is járt az euró

A magyar deviza kedden is folytatta a gyengülő szériáját, amihez muníciót leginkább a belföldi események biztosítottak.
Szabó Zsuzsanna, 2013. március 12. kedd, 16:34
Fotó: Napi.hu

Az euró 301,64 körüli szintről indult kedd reggel és - áttörve a 305-ös technikai szintet - 306,60 forintnál érte el a napi mélypontját. Késő délután 306 forint felett mozgott az árfolyam. A dollárért - 1,5 százalékos gyengülés után - 235 forintot adtak a bankközi devizapiacon 1,3035 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankot 248,30 forinton jegyezték. A magyar deviza árfolyamát a belföldi hírek alakították leginkább, ám ez már inkább a végjátéknak tűnik - vélekedett a Napi Gazdaság Online-nak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. A szakember szerint a piac már az elmúlt hetek rossz híreit mind beárazta, így most már arra számít, hogy az euró árfolyama a 301-302 forint körüli szintekre térhet vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK