A görög referendumra vonatkozó hétfő esti bejelentés súlyosan megrengette a forintot. Az euróval szembeni 305,2-es kurzus reggel gyors emelkedésnek indult. 10:30-kor úgy tűnt, hogy megtorpant a gyengülés és 307,3-ról enyhe korrekciónak indult a hazai deviza, de ez átmenetinek bizonyult és gyors ütemben szaladt fel a 309,4-es szintig a kurzus.

Mindezt tovább súlyosbítja, hogy a forint az euróval szemben úgy gyengült, hogy az euró maga is zuhanni kezdett és a dollárral szembeni reggeli 1,384-es szintről volt, hogy 1,362-ig esett. Az amerikai tőzsdék nyitása ugyan a dollár gyengítésén keresztül levette átmenetileg az euróról és így a forintról is a terhet, azonban ez csak 2 órán keresztül tartott, utána ismét gyengülni kezdett az európai deviza.

A forint az euróval szemben 17:00-kor 309,26-os, a dollárral szemben 226,16-os, míg a svájci frankkal szemben 253,51-es szinten állt. Ez sorban 1,33, 3,72 és 1,89 százalékos gyengülést jelent. A forint lényegében a térség devizáival mozgott együtt. Az euró/dollár ekkor 1,3664-en állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!