A forint az euróval és a svájci frankkal szemben kissé erősödött, a dollárral és a jennel szemben viszont gyengült szerda reggelre.

Az eurót reggel hét órakor 312,46 forinton jegyezték a kedd esti 312,58 forinttal szemben. A svájci frank árfolyama 260,16 forintra csökkent 260,30 forintról.

A dollár jegyzése ugyanakkor a kedd esti 249,89 forint után 250,20 forinton, a japán jent 2,1315 forint után 2,1371 forinton jegyezték.

Az euró gyengült, reggel 1,2490 dolláron áll az árfolyama a kedd esti 1,2510 dollár helyett.

Kedden a forint a rubelválsággal összefüggésben a feltörekvő piaci devizákra nehezedő eladási nyomás miatt nagyot gyengült, árfolyama több mint két százalék széles mozgási sávban ingadozott. Szeptember közepe óta első alkalommal kedden 314 forint feletti eurójegyzésre is volt példa. A Magyar Nemzeti Bank piaci várakozásoknak megfelelő keddi kamattartó döntése nem volt érzékelhető hatással a forint árfolyamára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!