Az euró jegyzése hétfő kora este 316 forint körül alakult, ami mintegy 0,5 százalékkal gyengébb a pénteki árfolyamnál. A dollárral szemben 0,7 százalékos gyengülést követően 277,45 forintnál járt este a kurzus. A svájci frank egységéért 0,8 százalékkal kellett többet adni, a jegyzés 285,83 forintnál járt. A dollár hétfő este a péntekinél kissé erősebb szinten mozgott, 1,1390 dollárt ért egy euró.

Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az MTI-nek korábban úgy vélte, a gyengülésnek az lehet az oka, hogy pénteken gyenge magyar ipari termelési adatok láttak napvilágot. Véleménye szerint várhatóan 316-318 forint/euróig gyengül a magyar deviza, majd újból erősödésbe kezdhet.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!