34 éve nem volt ilyen gyenge a font a dollárral szemben

A brit font 1985 óta a legalacsonyabb szintre esett a dollárral szemben kedden a befektetőknek arra a félelmére, hogy megegyezés nélkül lép ki Nagy-Britannia az Európai Unióból.
Szász Péter, 2019. szeptember 3. kedd, 19:00
Fotó: AFP

A brit font délelőtt, röviddel 10 óra előtt érte el a mélypontot, ekkor 1,1960 dolláron jegyezték, napon belül egy centet gyengült. Kedden este fél hétkor már magasabban, 1,2094 dolláron jegyezték.

A font volt már a keddinél mélyebben is, 2016 tavaszán technikai zavar miatt hirtelen 1,1789 dollárra esett, ezen a szinten mintegy két percig jegyezték, majd visszaerősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK