380 forint fölé emelkedett az euró ára szerda reggel. A magyar fizetőeszköz zuhan. A dollárral szemben is megdőlt a korábbi történelmi mélypont, már 343 forint fölött jár a kurzus. 

Kedden már nagyon közel járt az euró/forint a 380-as szinthez, de akkor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közölte, kész interveniálni a forint védelme érdekében.

A spekulánsok emiatt visszakoztak. Szerdán viszont újra shortolni kezdték a magyar fizetőeszközt, az új mélypont 380,809 az euróval szemben. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!