Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 2008 januárja óta nem látott szinten, 1,4 százalékos nyereségben zárt. A DAX 2,3, a CAC-40 2,1 százalékkal emelkedett, míg a Stoxx Europe 600 indexe 1,8 százalékkal erősödött a nap végére. A periféria indexei közül a madridi 2,1, a milánói 2,8 százalékkal zárt az előző napi szintje felett.

Az optimista hangulat alapja egy vártnál jobb eurózónás kiskereskedelmi adat és az amerikai DJIA indexének történelmi csúcsa volt. A befektetők az eurózónás kisker adatnak azért örültek meg annyira, mert ezzel szerintük nő az esélye az ECB kamatvágásának is a csütörtöki ülésén.

Az indexeket a bankok és erős eredményekről jelentő cégek húzták: az outsourcing cég, Serco Group 8,9 százalékkal rallyzott, miután emelkedő éves profitról jelentett és megemelte az osztalékot. A Deutsche Post is az élbolyban szerepelt, részvényei 5,8 százalékkal rallyztak, a cég 2012-re szintén magasabb profitról jelentett és 2013-ra is emelkedő nyereségre számít. A Standard Chartered papírjai 3,2 százalékot drágultak, miután a bank 8 százalékos bevételnövekedést tett közzé gyorsjelentésében. A szektortársak közül a BNP Paribas 2,9, a Banco Santander 1,9, a Deutshce Bank 3,3 százalékos nyereséggel zárt.

Frankfurtban a BMW 2,9 százalékot drágult, miután a cég elnök vezérigazgatója globális értékesítésről beszélve január-februárra vonatkozóan mintegy 6 százalékos emelkedést említett, ami történelmi csúcsot jelent a cég esetében erre az időszakra vonatkozóan.

Párizsban a húzó papírok között volt a Total 2,2 százalékos emelkedéssel, amit az olaj árának drágulásának köszönhetett.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!