Az év második felére a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó, számos állami tenderen győzedelmeskedő 4iG Nyrt. organikus fejlődésének és akvizícióinak eredményeként Magyarország második legnagyobb informatikai cégcsoportjává vált, miközben megőrizte növekedési dinamikáját és továbbra is aktív növekedési szakaszában tart.

A hazai és nemzetközi technológiai vállalatokat alapvetően nem érintette negatívan a koronavírus-járványt követő gazdasági visszaesés, bizonyos informatikai szegmensekben pedig (blockchain és mesterséges intelligencia alapú fejlesztések, távoli üzemeltetés, digitalizáció stb.) a megrendeléseket katalizálta a pandémia - derül ki a gyorsjelentésből.

A megnövekedett keresletnek és rugalmas működésének köszönhetően a 4iG Nyrt. értékesítési árbevétele 2020 kilenc hónapjában 33,5 milliárd forint volt, amely 34 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A vállalatcsoport üzleti eredményessége szintén jelentősen javult: a társaság adózott eredménye 1,87 milliárd forint - amely 11 százalékkal haladja meg az előző évit - EBITDA-ja pedig 2,81 milliárd forint, ami 13 százalékkal magasabb a 2019 első kilenc hónapjában elért pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredménynél.

A 2020. szeptember 30-ai árbevétel és 2020-as év összesített szerződésállományának értéke meghaladta az 51 milliárd forintot. A cégcsoport munkavállalói létszáma közel 700 főre növekedett a jelentési időszak végére, a gyorsjelentés megjelenésekor pedig már megközelítette az 1 000 főt. Az iparággal kapcsolatos várakozások szerint az informatikai, illetve technológiai szektor töretlenül fejlődhet, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat a társaság főbb működési szegmenseiben. A 4iG azon dolgozik, hogy vezető iparági szereplővé váljon az üzemeltetés, a szoftverfejlesztés, a blockchain, mesterséges intelligencia-fejlesztés, illetve az Ipar 4.0 területein.

A társaság igazgatósága arra számít, hogy teljesíti a 2020-ra kitűzött növekedési célokat, így 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárhatja a vállalat - írták közleményükben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!