December 15-én hatalmas összegű, 350 milliárd forintos kötvénykibocsátásra készül a 4iG. A cég igazgatósága úgy döntött, hogy a közgyűlés korábbi határozata alapján ismét részt vesz a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogramban.  

A kötvények kibocsátására aukció keretében kerül sor zárt körben. A meghívott intézmények 10 éves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó, 50 millió forint névértékű, évi 6,00 százalékos fix kamatozású kötvényeket vásárolhatnak meg.

A 4iG fő felvásárlásai az idén a Invitech ICT Services 100 százalékos tulajdonrésze volt, ez a tranzakció már lezárult. Januárban fejeződhet be a Digi felvásárlása, ami 232 milliárd forintba kerül majd.

Napirenden van még egy 51 százalékos tulajdonrész-szerzés a Space-Communication Ltd.-ben, a Telenor Montenegro és az albán Telenor szintén kiszemelt célpontja a cégnek. Emellett a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában is. 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!