Tőzsdén kívüli ügylet keretében 4iG-részvényeket vásárolt a KZF Vagyonkezelő Kft.-től a vállalat, és emellett részt vesz egy 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló tőkeemelésben is. Az ázsiós alaptőke-emelés 670 forint kibocsátási értékű 4iG részvények forgalomba hozatalával valósul meg – közölte a 4iG.

A mai napig lezárult tranzakciók eredményeként a Rheinmetall AG által már birtokolt tulajdoni hányad 24,13 százalék. Tekintettel arra, hogy a Rheinmetall AG által végrehajtott tőkeemelés új 4iG részvények forgalomba hozatalával valósul meg, a szavazati jog mértékének bejelentésére az új 4iG részvények megkeletkeztetését, valamint a Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetését követően kerülhet sor, amely jelenleg még folyamatban van.

A Rheinmetall AG a 4iG-ben megcélzott, korábban bejelentett 25,12 százalékos tulajdonrészét az összes tranzakció lezárultával szerzi meg.

A 2022. január 25-én bejelentett tranzakciók (tőkeemelések, részvényértékesítés) teljes lezárását követően és azok összesített hatásaként Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójának tulajdona várhatóan 50,22 százalék lesz, ezzel megőrzi irányító befolyását a tőzsdei társaságban.

A Rheinmetall neve többször felmerült, mint a kormány egyik kiemelt fejlesztési területén mozgó partnervállalata,a  cég hadiiparban és járműiparban aktív.

A 4iG immár az egyik legnagyobb hírközlési vállalat az országnak, miután a napokban megvette az államtól az Antenna Hungária Zrt.-t.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!