Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentés szerint a 4iG a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarországot, mellyel a társaság és leányvállalatai is tulajdonába kerülnek. Ezt követően a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc családi cégének érdekeltségébe tartozó informatikai társaság partnerségre lép a Magyar Telekommal: hosszú távon a T-Systems értékesítheti a Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és közszféra szegmenseiben. Emellett a 4iG arra is jogot szerez, hogy további három évig használhassa a T-Systems márkanevet - derül ki a társaság közzétételéből.

A Telekom bejelentés szerint a tranzakció a T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletágát nem érinti, ezt a végleges megállapodást megelőzően átszervezik a Magyar Telekomba.

A gazdaság digitalizációjának felgyorsulása egyedülálló üzleti lehetőséget jelent a 4iG számára. Társaságunk célja, hogy ebben a dinamikusan fejlődő piaci környezetben itthon, és 2-3 éven belül a régióban is az informatikai szektor egyik meghatározó nagyvállalatává váljon - mondta Jászai Gellért a 4iG elnök-vezérigazgatója. A T-Systems Magyarország növekedési céljaink elérésében az egyik legfontosabb mérföldkő. Vállalatunk fejlődésének pedig további lendületet adhat, hogy a tranzakció sikeres zárását követően a telekommunikációs piac vezető szolgáltatója, a Magyar Telekom is stratégiai partnerünkké válhat - tette hozzá Jászai.

Büszkék vagyunk a T-Systems-re, mely 1600 fős munkatársi és több ezer fős partneri állományával az ország vezető infokommunikációs szolgáltatója és számos vállalat és intézmény transzformációs partnere. Olyan szakmai befektetővel állapodtunk meg, aki folytatja majd ezt az innovációs tevékenységet, és támogatni tudja a T-Systems további növekedését - mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója az ügyletről.

A felek szándéka szerint az ügylet a hatósági jóváhagyásoktól, az átvilágítási folyamattól, a szerződéses feltételrendszer és a jogi dokumentáció aláírásától függően még az idén zárulhat. A tranzakció teljes feltételrendszere a végleges adásvételi szerződés aláírásával válik kötelező erejűvé, amelyről a társaságok a későbbiek során tájékoztatják befektetőiket és a nyilvánosságot.

A Budapesti Értéktőzsdén jelen lévő 4iG Nyrt.-ben 32,01 százalékos tulajdonrészt szerzett idén júniusban Jászai Gellért a KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül, amelyet - a vállalat június 17-i közleménye szerint - további tőzsdén kívüli ügyletekkel 40,2 százalékra növelt. Addig 19,82 százaléka volt a társaságban Mészáros Lőrinc és felesége Konzum PE Magántőkealapjának, továbbá 9,95 százaléka a szintén Mészárosék többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt.-nek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!