Belép az MNB-s kötvényprogramba a 4iG

A tőzsdei cég részt akar venni a jegybank Növekedési Kötvényprogramban (NKP).
Szabó Dániel, 2019. augusztus 8. csütörtök, 10:09
Fotó: Getty Images

A 4iG Nyrt. igazgatósága tájékoztatja a befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a társaság a Magyar Nemzeti Bank által 2019. július 1-jén elindított Növekedési Kötvényprogramban részt kíván venni. A Társaságnak az NKP-ban való részvételéhez szükséges előkészületek folyamatban vannak, a részletekről a vonatkozó jogszabályok által előírtaknak megfelelően tájékoztatást teszünk közzé a későbbiekben - közölte csütörtökön a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő tőzsdei cég, amelyben Mészáros Lőrinc is érdekelt.

A társaság a likviditást javító hitelprogramban vélhetően az elkövetkező időszak forrásigényes lépései miatt akar részt venni. Nem régiben jelentették be, hogy felvásárolják a Magyar Telekom Nyrt. leányát, a T-Systemst. A céget közel 50 milliárd forintra értékelték piaci források, az üzlet még nem valósult meg, egyelőre az átvilágítás zajlik. Sajtóhírek - így például az Index elemzése - már korábban is felvetette, hogy az MNB-s programba léphet a 4iG.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK