Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) részesedése december 11-én átlépte az 5 százalékot az FHB Bankban - közölte a bank szombaton a BÉT honlapján. A tájékoztatás szerint az MNV tulajdonában 4 724 833 darab FHB-részvény van, amely 7,1588 százalékos szavazati jogot biztosít az állam számára.

Szintén a tőzsde honlapján közölték, hogy az MNV OTP-részvényre váltható kötvények vásárlásával potenciálisan 5 százalék fölé növelte részesedését az OTP Bankban. A tájékoztatás szerint a kötvények átváltása esetén megszerezhető szavazati jog 0,4121 százalék. Az MNV a kötvény vásárlás előtt 4,8547 százaléknyi szavazati joggal rendelkezett az OTP-ben a tulajdonában lévő törzsrészvények révén. A kötvények átváltása esetén szavazati joga 5,2668 százalékra nőne.

Az MNV által 2012. december 11-én megvásárolt OTP Opus kötvények lejárat nélküliek, de 2016. október 31-től visszahívhatóak. A kötvények 2011. október 31. és 2016. október 17. között válthatók át részvényre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!