9 milliárd forintnyi kötvényt cserélt hosszabbra az ÁKK

Két, jövőre lejáró államkötvény sorozat kapcsán hirdetett meg mára csereaukciókat az Államadósság Kezelő Központ, amelyek keretében összesen 10 milliárd forintért adott el 2016 júliusában lejáró értékpapírokat. Az ellenértékként felajánlott két kötvény együttes értéke 9,3 milliárd forint volt.
portfolio.hu, 2012. július 18. szerda, 14:36
Fotó: Napi.hu

A jövő februárban lejáró papírból 4,7 milliárd forintnyit, a jövő októberben lejáró kötvényből 4,6 milliárd forintnyit kellett felajánlaniuk a tulajdonosoknak az újonnan megszerzett 4 éves kötvényért cserébe. Mindkét csereaukción élénk volt az érdeklődés a 2016/C papírért, hiszen az 5-5 milliárdos keretre 10,7, illetve 12,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot jeleztek az adósságkezelő felé. Végül az intézmény 5-5 milliárd forintnyit fogadott el ezekből és a papírt 6,99%-os, illetve 7,00%-os átlaghozam mellett értékesítette a két aukció keretében.

Az ÁKK holnap a 12 hónapos diszkontkincstárjegy kibocsátására 45 milliárd forintos értékesítési keretet hirdetett meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK