A jövő februárban lejáró papírból 4,7 milliárd forintnyit, a jövő októberben lejáró kötvényből 4,6 milliárd forintnyit kellett felajánlaniuk a tulajdonosoknak az újonnan megszerzett 4 éves kötvényért cserébe. Mindkét csereaukción élénk volt az érdeklődés a 2016/C papírért, hiszen az 5-5 milliárdos keretre 10,7, illetve 12,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot jeleztek az adósságkezelő felé. Végül az intézmény 5-5 milliárd forintnyit fogadott el ezekből és a papírt 6,99%-os, illetve 7,00%-os átlaghozam mellett értékesítette a két aukció keretében.

Az ÁKK holnap a 12 hónapos diszkontkincstárjegy kibocsátására 45 milliárd forintos értékesítési keretet hirdetett meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!