Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az összehangoltan eljáró ajánlattevők a 4iG 1 millió 880 ezer darab, 1000 forint névértékű törzsrészvényét részvényenként 2942 forintért - az ajánlat benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárán - kívánják megvásárolni, az ajánlati időszak augusztus 21-én, 12 órakor zárult. A felajánlott részvényeket az Opus Global Nyrt. szerezte volna meg - idézi a BÉT honlapjára felkerült közleményt az MTI.

A befektetőknek azért kellett nyilvános vételi ajánlatot tenniük a 4iG valamennyi részvényese számára, mert 33 százalék feletti (33,57 százalékos) befolyásra tettek szert a társaságban.

A 4iG Nyrt. igazgatósága nem javasolta a nyilvános vételi ajánlat elfogadását a részvényeseknek, mert szerinte a társaság érdeke az, hogy minél nagyobb számban megmaradjanak a közkézen maradó részvények, ezáltal biztosított legyen a széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága. A 4iG tőzsdei záróárfolyama az igazgatósági határozat elfogadását megelőző tőzsdei napon, június 25-én 3500 forint volt, jóval magasabb a nyilvános ajánlattételi árnál.

Korábban bejelentették: az Opus Global Nyrt. a nyilvános ajánlattételi szakaszt követően, a 4iG menedzsmentjének hozzájárulásával, tőkeemelésre készül az informatikai vállalatnál, amelynek során a banki informatikai szolgáltatásokat nyújtó Takarékinfó Zrt.-ben meglévő 24,67 százalékos részvénycsomagját apportálná a 4iG Nyrt.-be.

A 4iG Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak. A papírok keddi záróára 3500 forint volt, megegyezett az előző záróárral. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 4480 forint, a legalacsonyabb 1800 forint volt.

(Ezt olvasta már? Komoly szárazság fenyeget a tőzsdéken)

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!