Dél-Kelet Európában bővíti a telekommunikációs portfólióját a 4iG, miután végleges adásvételi megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal a Telenor Montenegro megvásárlásáról – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén. A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevételével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság 436 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67 százalék).

„A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon.” – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. „Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és munkatársait, elkötelezettek vagyunk a lakossági és üzleti ügyfelek további magas minőségű kiszolgálása mellett.” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet a montenegrói versenyjogi eljárást követően, várhatóan még idén év végéig zárulhat. A montenegrói mobilszolgáltatói piacon vezető, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!