A főbb indexek közül az FTSE és a DAX egyaránt közel 1, míg a CAC-40 0,75 százalékkal emelkedett. A pénzügyi szektor részvényei a Barclays vártnál jobb gyorsjelentése kapcsán kapcsoltak hegymenetbe. A brit bank papírjai 5,65 százalékkal drágultak miután a társaság éves nyereségét megduplázva 9,4 milliárd font profitot gazdálkodott ki 2009-ben, elsősorban a Barclays Global Investors értékesítése folytán. Az iparág többi szereplője közül a Deutsche Bank 2,8 százalékot erősödött, miután a Credit Suisse felülteljesítőre minősítette fel, a Societé Générale árfolyama pedig 2,3 százalékkal emelkedett. Esett viszont a L'Oréal árfolyama. A kozmetikai óriás részvényei 4,81 százalékot vesztettek értékükből, miután a társaság az előző évit 8 százalékkal alulmúló 1,8 milliárd eurós nyereségről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!