Az európai részvények visszatértek a növekedő trendhez csütörtök reggel a tegnapi esés után. A brit FTSE 1,1 százalékkal erősödött és 4698 ponton nyitott, a frankfurti DAX index 1 százalékos emelkedést követően, 5410 pontra kúszott fel, míg a párizsi CAC 0,9 százalékkal nyitott magasabban és 3489 ponton kezdte a napot.

A Royal Bank of Scotland papírjai több mint 6 százalékkal emelkedtek. A befektetők visszatértek a banki papírokhoz, ami a kedvező negyedéves jelentéseknek köszönhető: a belga KBC profitja ugyan 302 millió euróra csökkent a tavalyi 493 millióról, de az elemzők előzetesen 36 millió eurós veszteséggel számoltak - a pénzintézet papírjai több mint 22 százalékkal erősödtek.

Az Aviva - Nagy-Britannia második legnagyobb biztosítója - 675 millió fontos nyereséget ért el, a tavalyi 93 millió fontos veszteséghez képest - a kedvező eredmény 7 százalékkal tornázta fel a papírok árfolyamát. A Commerzbank ugyan veszteséget termelt, de az elemzői várakozásokat felülmúlta a kamat- és jutalékbevételek értéke - ez a piacnak elegendő volt, a részvények közel 4 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!