Ezzel egyidőben fény derült a Mol 9,67 százalékos TVK-csomagját megvásárló befektető kilétére is: a Deutsche Bank érdekeltségeként aposztrofált cég a Matura Vermögensverwaltung GMBH, amely a közelmúltig az Édász 12 százalékával rendelkezett, s a közvélekedés szerint az Édász-pakettet a Bayernwerk számára tartotta. A Matura a jelek szerint a jogszabályi korlátokat átlépni nem kívánó nagyrészvényessel együtt vesz részvényeket és együttműködik a közgyűléseken. Az Édász körül 3 éve bukkant fel a német cég neve, a TVK-ügyben pedig a Mol oldalán játszhat hasonló szerepet. A TVK tulajdonosi struktúrájának újabb átalakulása piaci vélemények szerint nem jelent változást az erőviszonyokban, és nem veszélyezteti a Mol irányító pozícióját. A Matura-tranzakció okait egyelőre csak találgatni lehet, többen egy közeli felvásárlás előkészítésének vélik, mások szerint csak a pénzügyi terhek csökkentése volt az oka. Az új épt három hónap múlva hatályba léphet, addig minden bizonnyal kiderül, hogy melyik tábornak volt igaza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!