New Yorkban a DJIA-30 index 0,41 százalékos emelkedéssel, az S&P-500 index 0,16 százalékos emelkedéssel, a Nasdaq Composite index 0,26 százalékos csökkenéssel kezdte a pénteki kereskedést.

Csütörtökön a Nasdaq és S&P indexek rekordon zártak a technológiai ágazatokban elért erőteljes vállalati eredményjavulásnak köszönhetően. Az S&P indexet alkotó 500 vállalatból már 340 közzétette második negyedévi eredményét és 87 százalékuk várakozáson felüli adatokat mutatott be.

A pénteki tőzsdei nyitás előtt közzétett foglalkoztatási adatok alapján júliusban a vártnál többel, 943 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban az előző havi 938 ezer után. A munkanélküliségi ráta 5,4 százalékra csökkent 5,9 százalékról, nagyobb mértékben a várt 5,7 százalék helyett.

Az olajár emelkedett pénteken, de a hét eleje óta elszenvedett nagy veszteségei miatt árcsökkenéssel fogja zárni a hetet. Mindkét piaci etalon olajtípus, a Brent és a WTI ára egyaránt 5 százalékkal áll a hét eleji kezdés alatt, ami a legnagyobb heti árcsökkenés március óta.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára hordónként 69,72 dolláron 0,91 százalékos emelkedést mutatott a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 1,02 százalékkal emelkedett 72,02 dollárra.

Az eurót 0,46 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1777 dolláron, három havi mélypont közelében, az arany spot ára pedig 1,64 százalékkal csökkent egy havi mélypontra, 1774,51 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!