A nemzetközi piacokon a dollár nagyot erősödött azt követően, hogy a Fed megemelte idei évre vonatkozó inflációs előrejelzését. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index nyolcheti csúcsra emelkedett a Fed idei amerikai GDP-növekedési és inflációs prognózisának ismertetését követően. 

Ennek eredményeként a dollárral szemben 1,1 százalékkal gyengült a forint: a szerda esti 290,05 forintól 293,22 forintra nőtt az amerikai deviza árfolyama - írja az MTI. Az euróval és a svájci frankkal szemben a forint kevésbé gyengült csütörtök reggelre mint a dollárral szemben, 0,24 és 0,05 százalékkal. Az euró jegyzése így 351,00 forintról 351,83 forintra, a svájci franké pedig 322,58 forintról 322,74 forintra ment fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!