A lengyel zloty és a cseh korona is olyan technikai határ közelébe került, ami a befektetőket a régiós devizák eladására sarkallta, gyengítve egyúttal a forintot is, ennek hatására az euró a reggeli 251,80-ról egészen 253,50 forintra emelkedett kora délutánig - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Eddigre az állampapír-piaci eladási hullám alábbhagyott, a forint ismét erősödni kezdett, és délutánra a 252,80-as szint közelébe kapaszkodott vissza, hogy aztán 253,10-nél zárjon. A régiós devizákat gyöngítette a dollár erősödése is, amely a hazai devizával szemben 161,67-en zárta a napot. A svájci frankot 156,77-en jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!