Ezúttal állítólag az amerikai deviza nemzetközi gyengülése befolyásolta negatívan a hazai fizetőeszköz árfolyamát, a befektetők elsősorban euró/dollár üzleteket kötöttek, így a forint csak másodlagos szerepet kapott a kereskedés alatt. A kedden elért 9 százalékos szinthez képest tegnap már az intervenciós sáv erős oldalán, a centrumtól mért 8,38 százalékig süllyedt a kurzus. Az euró/dollár keresztárfolyam a külpiacokon 1,1920–1,1977 között ingadozott, míg itthon kétforintos csökkenés után 216,50/217,00 forinton jegyezték az amerikai devizát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!