Kedden kétszer is megközelítette a 286 forintos szintet az euró jegyzése a bankközin, de a vártnál rosszabb amerikai lakáspiaci adatok nyomán gyengülésbe váltó dollár végül némi támaszt adott a hazai devizának - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. A dollár forintárfolyama a 227-es magasságokat tesztelte, majd ehhez képest a nap végére bő három forinttal került lejjebb. A forint mellett jobb formába lendült a zloty is, amely késő délutánra szinte teljes egészében ledolgozta napi veszteségét. A forint eközben fél százalék körüli gyengülést még megtartott, a 284-es euróárfolyam ennyivel múlta felül az egy nappal korábbit. A hazai devizához mérten a svájci frank szintén tovább drágult, itt a 218-as szintet ostromolta a jegyzés, lapzártánkkor 216,70 volt az ár. A frank egyébként erősödött az euróhoz képest, a keresztárfolyam 1,31 alá esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!