A magas kockázatot vállaló befektetők az ítélet értelmében "méltányosan és igazságosan" vesztették el pénzüket, amikor az internetes lufi kipukkant. A kereset kifejezetten két vállalkozást érintett, az Inteliant, és a 24/7 Real Mediat, de a döntés vélhetően számos más, az internetes csődökhöz kapcsolódó pereskedésre is kihatással lesz. A bíró ítéletében elmondta, hogy az amerikai értékpapírtörvények "nem a befektetők elhamarkodott spekulációinak jegyzésére, támogatására, és bátorítására szolgálnak, hogy egy őrült kaszinóba beszálljanak, ami emberek ezreinek fantáziáját az olümposzi gazdagság lehetőségével bűvölte el. Bár a pert most megúszta többek közt a legnagyobb amerikai brókercég, a Merrill Lynch és annak vezető internet-elemzője, Henry Blodget is, a vezető befektetési bankok egy korábbi, peren kívüli egyezség során már kifizették a részrehajló részvényértékelés miatt kiszabott 1,4 milliárd dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!