A társaság április 20-i közgyűlésén még arról döntöttek, hogy a 13,30 forintos osztalékelőlegen felül - amit február 24-től fizettek ki - 25,5 forint osztalékot fizetnek. Azért emelkedett a törzsrészvényekre fizetendő végleges, előlegen felüli osztalék 25,9 forintra, mert a fordulónapon (június 8-án) a társaság tulajdonában 521 809 darab saját részvény volt. A saját részvényekre eső osztalékot az osztalékra jogosult részvényeseket megillető részesedésként kell részvényeik arányában figyelembe venni - írta közleményében a Duna House.

A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír szerdán 1,49 százalékkal, 396 forintra gyengült a keddi záráshoz képest. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 450 forint, a legalacsonyabb 298 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!