A Fed január végi ülésének jegyzőkönyve szerint a Nyíltpiaci Bizottság több tagja aggodalmát fejezte ki a mennyiségi monetáris eszközökkel végzett gazdaságösztönző program esetleges negatív következményei miatt, egyúttal felvetették a program idő előtti módosításának lehetőségét is. A testület más tagjai ugyanakkor az idő előtti szűkítés veszélyeit hangsúlyozták a dokumentumban. A piacok számára mindenesetre egy szűkítő lépés a kockázatosabb, azaz a magasabb hozamot ígérő befektetésekhez felvehető "olcsó dollár" korszakának végét jelentené.

Az eurót csütörtökön nyolc óra körül 1,3256 dolláron jegyezték. A Fed-jegyzőkönyv közzététele 1,33 dollár alá, azaz egyhavi mélypontra szorította le az euró árfolyamát: az uniós közös devizát a bejelentés előtt 1,3338 dolláron, utána 1,3287 dolláron jegyezték.

Az eurót reggel 291,32 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a szerda késő délutáni 290,94 forinttal szemben.
A dollár jegyzése 219,73 forint volt reggel a tegnapi 219,25 forint után, a svájci frankot 236,71 forinton jegyezték 236,33 forint után.

A térségbeli devizák közül nyolc óra körül a zloty 0,1, a román lej 0,2 százalékos gyengülésben járt, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. A közös európai pénzért 4,16 zlotyt, 4,38 lejt és 25,34 cseh koronát adtak a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!