Múlt csütörtökön bírósági keresetet nyújtott be a gáz- és olajipari beruházásokkal, illetve kitermelési joggal rendelkező Provident Royalties Llc. ellen az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti (SEC) - írja a MarketWatch. ( A texasi Providentnek nincs köze a magyarországi Providenthez, csak a nevük hasonló - a szerk.)

Még 2006-ban kezdett el a Provident Royalties Llc.  elsőbbségi részvényeket és olyan értékpapírokat árulni brókereken keresztül, amelyek a cég nyereségéből részesítették volna azok tulajdonosait, szavazti joggal azonban nem bírnak. A vállalat ez év június 22-én kezdeményzett csődvédelmet maga ellen.

A Bizottság vádja szerint a piramisjáték 7,700 befektetőt szervezett be azzal az ígérettel, hogy akár 18 százalékos évi profitot is biztosíthat nekik. Az ügyben eljáró bíró befagyasztotta a vállalat tőkéjét és elmarasztalta 3 igazgatóját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!