A célár mérséklésére annak nyomán került sor, hogy - bár a nettó soron a vártnál valamivel kisebb veszteségről számolt be a Danubius - a cég működési eredménye az előre jelzettnél rosszabbul alakult a negyedik negyedévben. S ugyan a szállodacég a gyorsjelentés tanúsága szerint sikeresen csökkenttette költségeit, ennek üteme azonban nem érte el az árbevétel visszaesés sebességét. Az Erste szerint ráadásul még idén sem sikerül majd nyereségessé tenni a társaság működését, arra legkorábban 2011-ben kerülhet sor.

A jövőben várható diszkontált pénzáram alapján (DCF-model) a Danubius papírok mindössze 1469(!) forintot érnek, ami nem kecsegtet túl fényes jövővel tekintve a mostani 3250 forint körüli részvényárfolyamot. Az Erste szerint azonban középtávon továbbra is reménykedni lehet abban, hogy a fő tulajdonos felvásárolja a céget és kivezeti a papírokat (ennek minumumára 6330 forint lehet). Ha ez nem is jön be, akkor is találhatunk olyan értékelési modellt mely szerint alulértékeltnek mondható a cég, a versenytársak papírjainak árából kiindulva például valahol 4500 forint környékén kéne lennie a Danubius kurzusnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!