A Goldman Sachs elemzői közölték: a szektor teljesítménye vonzónak tűnik korábbi semleges megítéléséhez képest. A Londonban jegyzett bányavállalatok mind 4 százalék fölötti árfolyam-emelkedést produkáltak, hozzásegítve ezzel az FTSE 100 indexét, hogy újabb 1 százalékos plusszal február óta először emelkedjen 6000 pont fölé. A párizsi és a frankfurti börzék is 1 százalék körüli emelkedéssel zárták a hétfőt, amelyet segített a Merrill Lynch bejelentése, miszerint az UBS svájci nagybank részvényeit vételre ajánlja a társaságban végrehajtott tőkeemelést követően. Ezzel párhuzamosan a akvizíciós fronton is tartogatott meglepetéseket a hét első napja; megállapodás született a Nestlé és a Novartis között, miszerint az utóbbi 25 százalékos részesedést vásárol a svájci társaság által tulajdonolt Alconban. Piaci pletykák szerint a Nestlé arra használná fel a friss tőkét, hogy végleg átvegye az irányítást a L'Oreal fölött. A Financial Times értesülése szerint pedig a német RWE és az E.on folytat tárgyalásokat a Centrica tulajdonában lévő British Gas felvásárlásáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!