A vezető európai részvényindexeket - a defenzív papírok ellenében - sokáig főként a technológiai és a távközlési vállalatok részvényei tartották pénteki záróértékük alatt. A tengerentúli, s főleg a Nasdaqot jellemző optimizmus azonban Európában is éreztette hatását, ám az nem volt elég ahhoz, hogy az FTSE-100-at is kirántsa a gödörből. A Footsie-t ugyanis a bankrészvények is lehúzták, aminek hátterében az állt, hogy úgy tűnik, a brit kormány - támogatva a versenyfelügyeleti hatóságokat - nem adja áldását a Lloyds TSB és az Abbey National egyesülésére. A párizsi tőzsdemutatónak komoly támaszt adtak a kedvező féléves eredményről beszámoló LVMH francia luxuscikk-gyártó csoport dráguló papírjai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!