Kedd reggel az euróért 345 forintot kellett adni a devizapiacon, vagyis a magyar deviza erősödött péntek esti szintekhez képest, akkor ugyanis 247 forint felett járt az árfolyam. Igaz, hétfőhöz képest alig változott a jegyzés.

Trippon Mariann, a CIB elemzője szerint az elmúlt hetekben a kedvező globális befektetői hangulat és a MNB lépései is segítették a forinterősödést. A rövid oldali kamatemelés eredményeképpen a legalacsonyabb kamatú régiós devizából a legmagasabb kamatúvá vált a magyar deviza, ami egyébként jelentősen megdrágította a forint elleni spekulációt. Másrészt az eszközvásárlási program visszafogott, óvatos elindítása is megnyugtatta a piacokat.

Alapvetően azonban a régiós trendekkel együtt mozog a forint. Tartós nagymértékű forint gyengülésnek érdemben csökkent az esélye, de rövid távon nagymértékű további felértékelődésre sem számítunk. A következő időszakban a szakember 350 forint körüli euróárfolyamra számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!