A forint az euróval és a svájci frankkal szemben kissé gyengült, a dollárral szemben csekély nyereségre tett szert. Az eurót a péntek esti 360,30 forint után hétfő reggel nyolc órakor 360,34 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 306,04 forintról 305,88 forintra csökkent, a svájci franké pedig 332,55 forintról 332,98 forintra emelkedett – írja az MTI.

Júliusban a forint gyengült. A hónap eleje óta a forint 2,6 százalékkal gyengült az euróval, 3,3 százalékkal a dollárral, és 4,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint a dollárral szemben 3,0 százalékkal gyengült, az euróval és a svájci frankkal szemben pedig 0,6 és 0,7 százalékra zsugorodott a nyeresége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!